Maailmankuva

Maailmankuva 10.10.2019 10:20 ( 2 kuukautta sitten )
#ilmastonmuutos #verotus

Tätä on ilmastosekoilu Suomessa nyt. Veikko Vallin tiivistää hyvin miten nurinkurista vihervasemmiston ilmastopaniikki on.

Suomalaisten pitäisi kuulemma leikata päästöjään nopeammin kuin mikään muu maa. Keinoiksi tarjotaan lisää veroja muun muassa autoilijoille. Samaan aikaan Suomi lähettää vuosittain miljardi euroa kehitysapuna Afrikkaan, jotta elintaso ja kulutus – ja tietenkin myös hiilipäästöt sielläkin kasvaisivat. Afrikkalaisetkin ostavat auton, tekevät lentomatkoja ja syövät pihvejä heti, kun siihen on varaa.

Johdonmukaisuus puuttuu myös, kun keskustellaan hiilivoimaloista. Suomessa yhtä hiilivoimalaa vaaditaan suljettavaksi, vaikka samaan aikaan maailmalle rakennetaan 1200 uutta hiilivoimalaa. Mitä järkeä on sulkea yksi voimala vain esimerkin vuoksi, jos sellainen esimerkki ei ketään kiinnosta muissa maissa?

Myös mittaluokat ovat monilla poliitikoilla hukassa. Esimerkkinä tästä ovat Suomen pikkuruiset päästöt. EU:n 28 jäsenvaltion yhteiset hiilipäästöt ovat alle kymmenen prosenttia globaaleista päästöistä. Suomen päästöt ovat promillen eli käytännössä vaikka Suomi olisi huomisesta alkaen päästötön, ei sillä olisi mitään vaikutusta ilmastoon.

#ilmastonmuutos #verotus

0

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Tietoja

Maailmankuva

@maailmankuva

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

Etkö ole vielä Opracomissa?

Opracom HQ | Tietoja | Käyttöehdot | Unohditko salasanasi?
Opracom v.2.28