Maailmankuva

Maailmankuva 04.11.2019 21:19 ( 3 kuukautta sitten )
#sananvapaus #totalitarismi

Vääriä mielipiteitä suoltavat ovat yhä kiihtyvämmän jahdin kohteena Suomessa. Mitä tästä seuraakaan, sitä analysoi oivallisesti Olli Pusa.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kertoi maanantaina, että hän on määrännyt uuden esitutkinnan kansanedustaja Päivi Räsäsestä (kd).

Räsästä on Toiviaisen mukaan syytä epäillä kansanryhmää vastaan kiihottamisesta 15 vuoden takaisen pamflettikirjoituksen takia. Räsänen kirjoitti vuonna 2004 julkaistun opetusvihkosen, jossa hän muun muassa määritteli homouden ”psykoseksuaalisen kehityksen häiriöksi”.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen mukaan epäilty rikos ei ole vanhentunut, koska kirjoitus on yhä julki.

– Täytyy sanoa, että olen hyvin hämmästynyt, että tutkinta käynnistetään. En katso syyllistyneeni mihinkään rikokseen, vaan käyttäneeni uskonnonvapauttani, Räsänen sanoo.

Rikostutkinta on jo toinen Räsästä vastaan vireillä oleva. Viime viikolla hän kävi poliisin kuulustelussa kesäkuussa julkaisemansa Helsinki Pride -tapahtumaan liittyneen Twitter-viestinsä takia. Myös tässä esitutkinnassa rikosnimike on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. #totalitarismi #sananvapaus

0

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Tietoja

Maailmankuva

@maailmankuva

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

Etkö ole vielä Opracomissa?

Opracom HQ | Tietoja | Käyttöehdot | Unohditko salasanasi?
Opracom v.2.28