Maailmankuva

Maailmankuva 06.08.2019 19:48 ( 4 kuukautta sitten )
#ilmastonmuutos #propaganda

Olli Pusa FB:ssa

Kun media satuilee ja manipuloi

Jokin aika sitten kirjoitin jutun, jossa kuvasin median propagandaa, jolla pyritään harhauttamaan lukijoita. Silloin tarkastelun kohteena oli YLE eli VALE.

Otetaan tarkasteluun toinen julkaisu, Tekniikka ja Talous. Siinä oli oheisessa linkissä mainittu kirjoitus Grönlannin jäätiköiden sulamisesta. Tarkoituksena ilmiselvästi pelotella ihmisiä, että ilmasto lämpenee ja Grönlannin jäätiköt sulavat.

Analysoidaanpa hieman tuota kirjoitusta.

Otsikossa kerrotaan, että Grönlanti sulaa Atlanttiin ennätysvauhdilla, joka oli 197.000.000.000.000 litraa heinäkuussa. Sinänsä se, että pohjoiset jäätiköt sulavat heinäkuussa ei ole kovin kummallista, meilläkin järvien jäät ja lumipeite tuppaavat sulamaan jo
huhti- toukokuussa.

Tuo litramäärä taitaa päässä laskien olla 197.000.000.000 kuutiometriä.

Jäätiköitä laskettaessa taitaisi parempi sulamista kuvaava luku olla kuutiokilometri. Tuo määrä taitaa olla 197 kuutiokilometriä. Siis 2 km paksuista jäätä sulaa n. 10km * 10km suuruinen alue.

Grönlannin jäätikkö taitaa olla 2500km pitkä ja 1000km leveä. Siis yhteensä 2.500.000 neliökilometriä.

Tuosta sulanut n. 100 neliökilometrin alue on 0,004%. Siis tuhannessa heinäkuussa olisi Grönlannin jäätiköistä sulanut 4% ja 10.000 vuodessa 40%. Laskelmassa ei ole otettu huomioon sitä, että talvisin jäätikkö kasvaa. Tuossa aikahaarukassa taitaa olla jääkausikin jo odotettavissa.

Tuon jälkeen havahtuu pohtimaan, mikä olikaan tuon kirjoituksen tavoite? Sillä yritetään lietsoa mielikuvaa, että maapallo on kärventymässä, jäätiköt sulavat ja ihmiskunta hukkuu sulamisvesiin. Kun lukuja tarkastelee, tuollainen on täyttä puppua. Itse asiassa viime vuosina Grönlannin jäätiköiden koko on alkanut kasvaa.

Jos lehden nimi on Tekniikka ja Talous, kuvittelisi että lehden toimituksessa osataan peruslaskutoimitukset? Siihen, että YLE ja Hesari levittävät valheellista propagandaa alkaa jo tottua, mutta että asiantuntevinakin esiintyvät mediat levittävät disinformaatiota, on todella huolestuttavaa. #ilmastonmuutos #propaganda

0

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Tietoja

Maailmankuva

@maailmankuva

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

Etkö ole vielä Opracomissa?

Opracom HQ | Tietoja | Käyttöehdot | Unohditko salasanasi?
Opracom v.2.28