Maailmankuva

Maailmankuva 13.04.2019 16:12 ( 4 kuukautta sitten )
#monikulttuuri #propaganda

Kohua herättänyt Seinäjoen arabikevät – dokumenttia esitetään parhaillaan muutamissa elokuvateattereissa.

Sitä ei ole näytetty Yleisradion kanavilla, vaikka Yle on dokumentin tilaaja. Elokuvan rahoittajat ja etenkin Yleisradio julkaisivat viime kuussa yhteisen kannanoton, jonka mukaan ne eivät ole hyväksyneet dokumentin sisältöä.

Elokuvassa esiintyvä somalitaustainen, Ruotsissa asuva Mona Walter elää salatussa osoitteessa, koska on luopunut islamista ja on kertonut mitä hänelle on ruotsalaisessa moskeijassa opetettu. Hänen henkeään on uhattu tämän vuoksi.

Yle kommentoi Mona Walterin puheita raakaleikkausvaiheessa: ”ilmeisesti somalitaustainen nainen puhuu levottomia” ja ohjaajan ”tulisi leikata islamofobihöpötykset” pois.

Mitä YLE tietää hänen kokemuksistaan? Olen tutustunut tämän elokuvan aikana kristinuskoon kääntyneihin entisiin muslimeihin. Joitakin on siirretty turvaan vastaanottokeskuksista muiden asukkaiden taholta tulleiden uhkausten vuoksi. Jotkut ovat vaihtaneet paikkakuntaa Suomessa vain sen takia, että he ovat luopuneet islamista. Minulle näiden ihmisten kokemukset eivät ole hömpötystä eikä levottomia puheita.

Ohjaaja Matti Reinikka

0

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Tietoja

Maailmankuva

@maailmankuva

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

Etkö ole vielä Opracomissa?

Opracom HQ | Tietoja | Käyttöehdot | Unohditko salasanasi?
Opracom v.2.28