Opracom HQ

Opracom HQ 08.12.2018 11:10 ( 1 vuosi sitten )

Opracomin yksi tärkeä tarkoitus on sananvapauden turvaaminen

#sananvapaus #sensuuri

Monet hallitsevista yhteisösovelluksista ovat nykyään politisoituneita ja ne sensuroivat (pääosin konservatiivisten) käyttäjien sisältöä ja estävät käyttäjiä mielivaltaisesti. Sanomme mielivaltaisesti, koska hyvin usein käyttäjälle ei perustella mikä kohta kirjoituksessa on ”rikkonut yhteisönormeja”.

Se on toki näiden yritysten oikeus – pitää muistaa että ne ovat kaupallisia, yksityisiä yrityksiä vaikka nykyään hallitsevatkin niin suurta osaa markkinoista, että ne voivat vaikuttaa jopa vaalituloksiin eri maissa. Mm. siihen haluamme muutoksen.

Mielestämme kohtelu pitäisi olla tasapuolista ja läpinäkyvää.

Tasapuolisuus ja läpinäkyvyys on Opracomin toimintamalli. Sisältöä ei poisteta, ellei se ole sääntöjen vastaista, laitonta tai siitä ole lainvoimaista oikeuden päätöstä. Esim. vihapuhe on täysin poliittinen termi, jota ei ole Suomen rikoslaissa määritelty, eikä sitä luultavasti voidakaan määrittää lakiin. Mikä loukkaa toista, voi olla toiselle täysin samantekevää.

Sananvapauteen kuuluu

”Kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskeva kansainvälisen yleissopimuksen 19 artiklan mukaan:

1. Jokaisella on oikeus mielipiteen vapauteen ilman ulkopuolista puuttumista.

2. Jokaisella on sananvapaus; tämä oikeus sisältää vapauden hankkia, vastaanottaa ja levittää kaikenlaisia tietoja ja ajatuksia riippumatta alueellisista rajoista joko suullisesti, kirjallisesti tai painettuna taiteellisessa muodossa tahi muulla hänen valitsemallaan tavalla.

3. Edellisessä kohdassa tarkoitettujen vapauksien käyttö merkitsee erityisiä velvollisuuksia ja erityistä vastuuta. Se voidaan sen tähden saattaa tiettyjen rajoitusten alaiseksi, mutta näiden tulee olla laissa säädettyjä ja sellaisia, jotka ovat välttämättömiä 1) toisten henkilöiden oikeuksien tai maineen kunnioittamiseksi, 2) valtion turvallisuuden tai yleisen järjestyksen (”ordre public”), terveydenhoidon tai moraalin suojelemiseksi.

Lihavointi / korostus on meidän tekemä.

0

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Tietoja

Opracom HQ

@opracom

Official blog of Opracom platform.

Etkö ole vielä Opracomissa?

Opracom HQ | Tietoja | Käyttöehdot | Unohditko salasanasi?
Opracom v.2.28