Satu Ernvall

Satu Ernvall 26.04.2019 17:37 ( 3 kuukautta sitten )

Amigurumi Kagamine Len

Tyttäreni tilasi minulta toisen amigurumin, koska hänen ensimmäinen amiguruminsa Hatsune Miku, jonka tein oli kuulemma yksinäinen..

Tuumasta toimeen siis. Yhden vastaavan amigurumin kokemuksella tekeminen olikin jotenkin paljon rennompaa ja se eteni vauhdilla.

Lähdin tämänkin kanssa liikkeelle pään virkkaamisesta jota jatkoin suoraan kehoon. En edelleenkään nähnyt mitään syytä tehdä erillistä päätä..

Mitään suurempia ongelmia ei ollut, vain sellainen pikku seikka vaivasi, että piti aiemmasta amigurumista olla tiiraamassa missä kohtaa kavennuksia ja levennyksiä oli tehty.. Minä kun en ollut tehnyt työstä mitään muistiinpanoja.. Mitä sitä nyt sellaisia…

Mutta toki Lenin keho oli hieman eri mallinen kuin Hatsune Mikun, joten sain soveltaa omianikin. Kädet ja jalat pyrin tekemään saman mittaisiksi, kuin Hatsunellakin.

Ja niin kehoon sitten ommeltiin raajat kiinni. Tai siis tyttäreni ompeli.. Minulla on edelleen antipatioita ompelua kohtaan, niin jos joku muu sen voi tehdä, hyvä!

Seuraavana vuorossa oli vaatetus. Ensin tein shortsit ja sitten puseron, johon irralliset hihat sekä kaulus kiinnitettiin. Sen jälkeen vuorossa oli nuo hiha ja lahjehommelit ym somistus.

Ihan viimeisenä Len sai hiukset.. Mikään tässä projektissa ei ollut niin rasittavaa ja vaikeaa kuin saada aikaan jonkun sortin hiukset.. Jonkun sortin hiukset niistä aluksi tulikin…

Lähdin vaan kiinnittämään hiuksia virkkuukoukulla normaalisti kerästä, eli ei irtonaisia pätkiä kuten Mikulla. Yritin kerätä virkkaamalla ”möykkyjä” niille kohdin joissa tulisi olla noita ”hiustöröjä”. Virkkaamalla en kuitenkaan onnistunut saamaan lopputulosta tarpeeksi siistiksi.

Jouduin tarttumaan neulaan.. Virkkaamalla aikaansaadut möykyt toimivat kyllä hyvänä alustana, jonka päälle lähdin ompelemaan noita hiusosioita. Tässäkin hommassa hyvänä apuna toimi tytär, ihan kaikkea en joutunut itse ompelemaan. Minä kehitin toimivan tavan ommella ja opetin sen tyttärelle ja tytär teki aika paljon..

Lopultakin Len sitten valmistui, kuitenkin yllättävän nopeasti hiushuolistakin huolimatta. Ja niin Miku sai itselleen kaverin. Ja jo nyt alkoi tytär sanoa, että vielä porukasta puuttuu Rin.. Totesin vain että siitä vaan tekemään… Vaikkakin pitää todeta, että mukavaahan näitä on tehdä. Mutta hiusähky pitää ainakin potea ensin pois.

0

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Tietoja

Satu Ernvall

@satu

Viiden lapsen kotiäiti. Housewife and mother to five children.

Etkö ole vielä Opracomissa?

Opracom HQ | Tietoja | Käyttöehdot | Unohditko salasanasi?
Opracom v.2.28