Satu Ernvall

Satu Ernvall 30.04.2019 15:09 ( 3 kuukautta sitten )

Kissapipo

Tyttäreni halusi pipon jossa on korvat.. Aloin siis miettimään kuinka sellaisen voisi toteuttaa.
Aikani pohdittuani totesin, että se olisi helppoa..

No niin.. Kun tekeminen kerran olisi helppoa, ei muuta kuin tuumasta toimeen. Tytär piirsi minulle muutaman ajatuksen siitä millainen lopputuloksesta pitäisi tulla. Lisäksi tytär piirsi ruutupiirroksen naamasta joka sitten sovitettiin pipon silmukoihin. Ja niin lähdin tekemään pipoa samalla perusohjeella kuin kaksi aiempaakin.

Kaikki sujuikin hienosti siihen asti että tultiin kirjoneule alueeseen.. Siinä vaadittiin pari purkukertaa ja siltikin tuloksesta tuli hieman kurttuinen. En osannut toimia niin monen värin kanssa siten etteivät langat kiristä.

Opettelin kirjoneuleasiaa kyllä erilaisista oppaista ym. Mutta käytännössä sen tekeminen on vaikeampaa kuin luulisi. Kahden langan kanssa homma hoituu viellä ihan hyvin, tiesin sen kokemuksesta. Olen joskus tehnyt kirjoneule lapaset, ja onnistuin niissä hyvin.

Mutta nyt tässä pipossa en mitenkään onnistunut saamaan työjälkeä siistiksi.. Niinpä jätin sen sellaiseksi kuin se nyt oli, kelvollinen mutta ei siis sellainen kuin olisin halunnut. Ajattelin että ehkä epätasainen työjälki johtui myös erilaisista langoista joita käytin.. Ne eivät olleet saman merkkisiä tai sorttisia.. Käytin mitä sattui olemaan.

Mutta ainakin tajusin selkeästi tarvitsevani harjoitusta kirjoneuleiden tekemisestä.. Sitä siis hankkimaan, sitten joskus taas..

Nyt jatkoin vaan eteenpäin ja sain pipo-osan valmiiksi. Tälläkin kertaa lopussa tuli samoja ongelmia kavennusten kanssa kuin aiemmissakin pipoissa, mutta se ikäänkuin kuului asiaan..

Suunnittelin pipoon korvat jotka sitten täytin täytevanulla. Niissä vinkiksi sanoisin että takaosista kannattaa tehdä vähän etukappaleita suuremmat.

Lisäksi neuloin viellä tuon hännän jota en täyttänyt, koska siitä olisi tullut mielestäni liian pamppumainen..

Lopuksi kiinnitin kaikki osat ompelemalla pipoon ja siinäpä se sitten olikin. Done!

Kaikenkaikkiaan helppoa se oli tehdä, ainoa ongelma oli sen kirjoneuleen kohdalla. Seuraavalla kerralla saattaisin yrittää kiinnittää naaman erillisistä osista tehtynä, vaikka virkatuista silmistä jne.. Ehkä joskus kokeilen.

0

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Tietoja

Satu Ernvall

@satu

Viiden lapsen kotiäiti. Housewife and mother to five children.

Etkö ole vielä Opracomissa?

Opracom HQ | Tietoja | Käyttöehdot | Unohditko salasanasi?